marți, 4 mai 2010

Dumnezeu ştie şi fizică, şi chimie.

Ora de fizică. Demonstraţii. Totul e real, totul e viu, totul se poate demonstra.
Ora de chimie. Experimente. Totul există, totul se transformă, nimic nu se pierde, totul se poate demonstra.

Dar chiar totul?
Avem obiceiul - aşa suntem crescuţi de mici - să spunem că miracolele se întâmplă datorită lui Dumnezeu. Omul în comă se trezeşte deodată - un miracol! Un om călcat de maşină, pe patul de moarte, şi deodată e conştient, trăieşte - o minune!
Bineînţeles, doctorii spun imediat "Era normal, din cauză că boala nu era aşa gravă (...) Nu are Dumnezeu treabă cu asta" Dar oare chiar totul e din întâmplare şi chiar orice fenomen se poate demonstra? Dumnezeu nu are nicio legătură?
Păi atunci?
Cum explicăm atâtea minuni?
Poate fizica să o explice?
Poate chimia să o explice?
Nu.
Doar Dumnezeu poate.
pentru că God knows everything, inclusiv fizică şi chimie.
Pentru că Dumnezeu poate inventa un Perpetuum Mobile într-o clipă. Şi uite aşa îi dă peste nas cercetătorului obişnuit, care de secole încearcă să inventeze, să găsească acea fizică ce îl poate ajuta să construiască un perpetuum mobile care să fie chiar perpetuum mobile, fără să intervină vreo forţă şmecheră care să strice totul.

pentru mai puţin deştepţi sau care duc lipsă de wikipedia/google:
În accepţia modernă, un perpetuum mobile este un dispozitiv care îşi menţine o mişcare ciclică permanentă încălcând legile de conservare acceptate, sau încălcând ireversibilitatea fenomenelor din natură, ireversibilitate de asemenea acceptată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

oamenii vorbesc