marți, 11 mai 2010

rockeri vs. manelari

Fie că te afli într-un dintre cele două categorii, fie că eşti altceva (gay,travestit,poponar,rapper,pedofil,cocalar) ai observat poate (nu poate, ci sigur!) că există multe altercaţii între cele două categorii.
În primul rând, să o luăm cu ce înseamnă rock şi ce înseamnă manele.
Rock-ul este genul de muzică ce transmite sentimente diferite, de la ură la iubire, de la tristeţe la fericire, de la moarte la viaţă. Un avantaj: poţi asculta rock oricând, fie că eşti depresiv, fericit, nervos sau îndrăgostit :)
Manelele, în schimb... pot spune doar că promovează lauda de sine, datorită versurilor foarte "spirituale" gen "am bani, am femei, să moară duşmanii mei". Maneliştii folosesc o largă varietate de instrumente - de obicei să fie cât mai multe, să cânte partituri total diferite, să fie un haos.
Din fericire, în lume încă se ascultă şi cele mai vechi şi cunoscute trupe de rock sau solişti (Pink Floyd, Jimi Hendrix, Rolling Stones, AC/DC etc). În fiecare melodie, artiştii abordează un alt subiect, fie că este vorba de dragoste, fie că este vorba de ură. Ştiu, şi rock-ul are părţile lui întunecate, unele versuri pot îndemna şi la moarte, dar să fim serioşi. câţi dintre voi s-ar lua după nişte versuri? :)
mă rog. trecând la manele... sunt precum telenovelele de prost gust: acelaşi subiect, la infinit: duşmani,femei,bani,case,maşini. Atât! Şi tot aici voi spune şi că imediat ce iese o manea nouă, numai aia se ascultă zi şi noapte, câteva zile, maximum o săptâmână. Imediat ce apare alta, cea "veche", de o săptămână, e dată uitării.

Asta e viziunea mea, în calitate de fidelă ascultătoare de rock.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

oamenii vorbesc